Jump to main content

Ressursbank for folkehøyskoler

Nyttige ressurser om bærekraftig og lokal mat på folkehøgskolen.

Undervisning

Korte videoer og fortellinger

Disse kan elevene kan se/høre som innledende info eller interessevekker 5-20 min. Kan brukes som intro til aktivitet eller på morgensamling.

Elevaktiviteter

Aktiviteter til undervisning. Beskrevet med hva du trenger og fremgangsmåte.

  • Fermentering (kommer)
  • Slik intervjuer du en butikkansatt (kommer)
  • Dyrking av mikrogrønt (kommer)

Foredrag/workshops/temabolker

Inspirasjon til foredrag og workshops som enten kan holdes av lærer/kjøkken eller som en del av et besøk fra Fremtiden i våre hender eller noen av våre samarbeidspartnere.

  • Hybelmat (kommer)

Andre undervisningsressurser

  • Kommer

Drift

Her finner du inspirasjon og eksempler til hva bærekraftig mat er og hvordan skolen kan sanke, dyrke og lage mer bærekraftig mat. Hvordan lager vi gode rammer for bærekraftsarbeid på skolen og hva kan vi gjøre i praksis?

Praktiske grep

  • Guide - bærekraftig mat (kommer)
  • Skolehage - Sogndal (kommer)
  • Involver elevene på kjøkkenet - Lofoten (PDF)

Miljøledelse

  • Rektor forteller (kommer)
  • Aksjonslæring som metodikk – gjort-lært-lurt (kommer)

Fortellinger fra skolene

Vi vil gjerne høre hva dere gjør og videreformidle alle de gode eksemplene. Vi lærer av hverandre. Sammen kan vi utvikle de gode eksemplene videre til praktiske grep og undervisningsressurser flere kan ta i bruk. Fortell, film og ta bilde av det dere gjør. Send gjerne til Line på [email protected].