Hopp til hovedinnhold

Butter tofu

En fantastisk god indisk saus trenger ikke være avansert eller tidkrevende å lage. Denne er full av smak, og blir fort en favoritt. Enten du lager den med fløte og smør, eller plantebaserte alternativer. Begge deler er godt!

  1. Forvarm ovnen til 220 °C varmluft.
  2. Riv tofuen i mellomstore biter, og ha i en bolle. Vend bitene i maisenna og salt, til alle bitene er dekket.
  3. Fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir, og dryss over litt olje. Stek midt i ovnen i 20 minutter, til bitene har blitt sprø.
  4. Kok ris etter anvisning på pakken.
  5. Mens tofuen steker, lager du sausen. Begynn med å finkutte løk og hvitløk, og rasp ingefær.
  6. Varm en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne og ha i litt olje. Stek løk, hvitløk og ingefær til løken er myk.
  7. Tilsett krydderne, og stek i ett minutt for å trekke ut kryddersmakene. Deretter har du i tomatpassataen og lar det koke videre i 5 minutter, til sausen er noe redusert.
  8. Rør inn fløte og smør. Hvor mye fløte du bruker, bestemmer du ut ifra hvor mild og kremet du ønsker sausen.
  9. Smak til med sukker, salt og sitronsaft. La det få et kjapt oppkok, men hold så varmen lav. Hvis du ønsker en jevn saus, kan du bruke stavmikser – det vil jeg anbefale.
  10. Til slutt vender du de sprøstekte tofubitene inn i sausen.
  11. Server butter tofu med ris og frisk koriander. Og gjerne en salat, mango chutney og raita.

Variasjoner: Du kan bruke både plantebasert fløte og smør, eller meieriprodukter. Hvis du vil bytte ut tofuen med kylling, gjør du det, men tofu er et proteinrikt, rimelig og bærekraftig alternativ.

Vil du lage garam masala selv? Bland sammen:

2 ss spiss­kummen,

1 ss malt koriander,

1 ss kanel, ½ ss,

kardemomme,

½ ss svart pepper,

½ ss muskatnøtt og

½ ss nellik.

Om forfatter

"Jeg heter Marie Thrane, er kokebokforfatter og bruker sosiale medier til å spre matglede og et sunnere kosthold. Jeg er med på 5 av 7-utfordringen og har laget første ukesmeny med fem kjøttfrie retter! Håper det er til inspirasjon! Oppskriftene er hentet fra kokeboka: «Spis mer råvarer – enkle og rimelige middagsfavoritter» "