Kampanjer
Kampanjer
❋ Skriv under: Brems flytrafikken!
Vi er i verdenstoppen på antall flyreiser og skaper enorme utslipp. Samtidig er det knapt gjort noen politiske grep for å begrense det. Vi vil at de som flyr mest, skal kutte mest i sine flyreiser. I tillegg må vi ta grep mot privatfly og lokkemidlene flybransjen bruker for å få oss til å fly mer.
Skriv under for å bremse flytrafikken!
❋ Spis grønnere – ta 5 av 7-utfordringen!
Vil du spise sunnere og mer miljøvennlig? Prøv 5 av 7-utfordringen i en måned med minst fem kjøttfrie middager i uka.
❋ Vi trenger grønn matomstilling nå!
Det finnes ingen plan for å følge kostholdsrådene og øke norsk grøntproduksjon, på tross av at det ville gitt oss bedre selvforsyning, bedre helse og lavere klimautslipp.
Krev endring nå!
❋ H&M, Zara og Varner – Kutt i plastklærne!
Inntil 70 % av alle klær som produseres er laget av plastbaserte materialer.
Overproduksjonen og prisdumpingen til kleskjedene er mulig pga. billige plastklær. Resultatet er en massiv mikroplastforurensning fra produksjon og bruk av klær.
Kleskjedene H&M, Zara og Varner har ingen plan om bremse plastbruken. Dette må stoppe!
❋ Fem plagg i året – Tar du utfordringen?
Du har kanskje fått med deg at klesindustrien er en klimaversting som har mye å rydde opp i. En effektiv måte å protestere på er å redusere ditt forbruk til maks fem nye plagg i året! Tar du utfordringen?
❋ Stopp overforbruket – politikerne må ta grep nå!
Skal vi løse klima- og miljøkrisen, må vi stoppe overforbruket. Politikerne må gjøre det enklere å leve miljøvennlig. De må stoppe sløsing, nedbygging av natur og stille strengere krav til næringslivet!
❋ Coop og Bama må rydde opp!
Vi importerer årlig 11 000 tonn tomater fra Spania. Framtiden i våre hender har avdekket flere alvorlige brudd på rettighetene til arbeidere som plukker og pakker spanske tomater for leverandørene til norske matbutikker. Manglende lønnsutbetalinger og ulovlige oppsigelser er noen av dem.
❋ Klesgiganter: Rydd opp søppelhaugene!
Hvert år oversvømmer klesgigantene det norske markedet med 300 millioner plagg. Klærne hoper seg opp, og mye havner til slutt enten i søpla eller innsamlingsbeholdere.
Nesten alle våre brukte klær sendes ut av landet. Rapporter viser at 40% av klærne som sendes videre fra Europa til land som Ghana og Kenya, er søppel. Europa dumper altså vårt søppel på fattige land. Slik skapes kleshauger som skader folk og forurenser naturen.