Hopp til hovedinnhold

Ressursbank for folkehøyskoler

Nyttige ressurser om bærekraftig og lokal mat på folkehøgskolen.

Håndbok for bærekraftig mat

Ressursbok til arbeid med bærekraftig mat i drift og undervisning. Gjennom 7 prinsipper forklarer vi hva vi legger i bærekraft, gir eksempler på tiltak på kjøkkenet og forslag til elevaktiviteter på skolen og i lokalsamfunnet.

Undervisning

Korte videoer og fortellinger

Disse kan elevene kan se/høre som innledende info eller interessevekker 5-20 min. Kan brukes som intro til aktivitet eller på morgensamling.

Elevaktiviteter

Aktiviteter til undervisning. Beskrevet med hva du trenger og fremgangsmåte.

Foredrag/workshops/temabolker

Inspirasjon til foredrag og workshops som enten kan holdes av lærer/kjøkken eller som en del av et besøk fra Fremtiden i våre hender eller noen av våre samarbeidspartnere.

Andre undervisningsressurser

Drift

Her finner du inspirasjon og eksempler til hva bærekraftig mat er og hvordan skolen kan sanke, dyrke og lage mer bærekraftig mat. Hvordan lager vi gode rammer for bærekraftarbeid på skolen og hva kan vi gjøre i praksis?

Praktiske grep

Fortellinger fra skolene

Vi vil gjerne høre hva dere gjør og videreformidle alle de gode eksemplene. Vi lærer av hverandre. Sammen kan vi utvikle de gode eksemplene videre til praktiske grep og undervisningsressurser flere kan ta i bruk. Fortell, film og ta bilde av det dere gjør. Send gjerne til Line på [email protected].