Bærekraftig mat
Framtiden i våre hender jobber for at vi skal spise og produsere mer plantebasert og bærekraftig mat, for å kutte utslipp, bevare natur og redusere matsvinnet.
![](https://fivh.imgix.net/images/Tema/Mat/tema-bmat.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&imgixProfile=default&q=40&w=320)
![](https://fivh.imgix.net/images/Folk/Anja/abr6-m-fotoRenateMadsen.jpg?auto=compress%2Cformat&fit=clip&imgixProfile=default&q=40&w=320)
Slik kan vi løse problemet
✱ Mindre matsvinn
En tredjedel av all maten som produseres kastes. Maten vi kaster bare i Norge, kunne mettet mer enn én million mennesker. Vi jobber for en matkastelov som kutter matsvinn i hele verdikjeden: I det offentlige, i næringslivet, og hjemme hos deg og meg. Se også temasiden for matsvinn.
✺Mer grønt, mindre kjøtt
Kjøtt har et stort klimaavtrykk, krever enorme ressurser og arealer. Husdyrene våre står for nærmere 90 % av utslippene fra norsk matproduksjon. Framtiden i våre hender jobber for å øke produksjonen av plantebasert og økologisk mat i Norge, få husdyra mer ut på beite og redusere kjøttforbruket.
✺Mer naturvennlig og økologisk produksjon
Husdyrhold er en av de største årsakene til naturtap globalt. I tillegg har bruk av plantevernmidler i planteproduksjon en negativ effekt på artsmangfoldet. Vi jobber for mer økologisk planteproduksjon og økt bruk av naturvennlige jordbruksmetoder som styrker artsmangfoldet, bidrar til robuste økosystemer og økt karbonlagring i jorda.