Matsvinn
Maten vår bidrar til høye klimagassutslipp, naturødeleggelser, bruk av miljøgiftige kjemikalier med mye mer. Derfor jobber Framtiden i våre hender for å få redusert svinn av spiselig mat både i husholdningene og i matbransjen.
Slik kan vi løse problemet
✱ En god matsvinnlov
En matsvinnlov med forpliktende tiltak må til for å få ned matsvinnet i matbransjen. Vi arbeider for å få gjennomslag for de mest virkningsfulle tiltakene, og for at målet om å halvere matsvinnet innen 2030 blir lovfestet.
✱ Bidra til bedre vaner
Husholdninger står for en stor andel av det totale matsvinnet. Vi holder kurs i hvordan en tar vare på maten for skoleungdommer og institusjoner, og utfordrer matbransjen til å tilpasse pakningsstørrelser, å selge mer frukt og grønt i løsvekt og droppe 3-for-2-tilbud som bidrar til at vi forbrukere kjøper for mye mat.
✱ Støtte til bøndene
Å unngå kasting av avlinger på grunn av at grønnsaker ser rare ut eller at matbransjen ikke vil kjøpe inn av ulike grunner er helt nødvendig for å nå matsvinnmålene. Vi bidrar med press på BAMA og Coop for at de utnytter ressursene fra bonden best mulig og strekker seg langt for å hindre at avlinger må destrueres.