Mer norsk plantemat
Framtiden i våre hender jobber for at vi skal spise og produsere mer bærekraftig mat – både mer grønnsaker, frukt, korn og villfisk, og mindre, men bedre kjøtt – samtidig som vi mener bønder og fiskere skal sitte igjen med mer av verdiskapingen i matsystemet.
Slik kan vi løse problemet
✱ Mer grønt, mindre kjøtt
Framtiden i våre hender jobber for å øke produksjonen av plantebasert og økologisk mat i Norge, få husdyra mer ut på beite og redusere kjøttforbruket. Vi kjemper for bedre politikk for matproduksjon, -distribusjon og -forbruk i retning grønn matomstilling. Anbefalingene våre kan leses her.
✱ Mindre beslaglegging av andre lands matjord
Husdyr og oppdrettsfisk krever store mengder fôr, og mye av dette er importerte råvarer som krever store naturressurser i andre land, som den brasilianske soyaen og peruviansk eller vest-afrikansk fisk. Vi jobber for bruk av mer bærekraftige fôrråvarer og for at vi spiser mer villfisk og plantemat slik at vi trenger mindre fôr.
✱ Mer økologisk og naturvennlig produksjon
Husdyrhold er en av de største årsakene til naturtap globalt. I tillegg har bruk av plantevernmidler i planteproduksjon en negativ effekt på artsmangfoldet. Vi jobber for mer økologisk planteproduksjon og økt bruk av naturvennlige jordbruksmetoder som styrker artsmangfoldet, bidrar til robuste økosystemer og økt karbonlagring i jorda.